stephanny turton

Stephanny (1975) helpt mensen om hernieuwd met hun lichaam kennis te maken. Op praktische wijze oefent zij hen om hun lichaam en geest soepel te houden en de kracht van hun lichaam te (her)vinden.

ver-binden

De samenhang tussen beweging en denken, lichaam en geest, is onmiskenbaar. Niet voor niets zeggen we dat we ons in bochten wringen, over iets heen moeten stappen, het hoofd laten hangen of een brok in ons keel hebben.

Lichaamsbewustzijn van de mens wordt ontwikkeld door niet alleen verbinding te leggen tussen spiergroepen en deze te versterken, maar ook door verbinding tussen lichaam, geest en intellect te stimuleren en daarbij de remmende patronen te ontrafelen. Dit biedt ruimte en vrijheid om te bewegen én te voelen.

Bewust bewegen versterkt de verbinding tussen lichaam en geest. Het resultaat: een soepel, krachtig lijf en een heldere geest. Kijken hoe je beweegt en wat jou doet bewegen. Stephanny traint mensen in het vinden van nieuwe, vrije bewegingspatronen en verandering van houding. Zij versterkt de fysiologische samenwerking tussen 'geest-spieren-ademhaling'.

Haar fascinatie voor beweging houdt Stephanny al haar hele leven bezig en betrokken op mensen. Deze fascinatie leidde eerst tot een succesvolle dansopleiding (Fontys Tilburg). Naast haar werk als danser en dansdocente volgde zij de Pilates-opleiding bij Marjori Orion (Den Haag) en Romana's Authentic Pilates (New York). In 2003 startte zij haar succesvolle Studio Art of Movement in Hilversum (www.artofmovement.nl).

Door middel van regelmatige bijscholing verdiept zij voortdurend haar kennis en ontwikkelde zij zich gaandeweg tot een bewegingspedagoog. Zij trainde zich diepgaand in Body Logics, Body Physics, Biomechanica, Scoliose-training en Podologie. Een masteropleiding Commotional Psychology versterkte haar methode van vrijheid van beweging als basis voor een gezond en vitaal leven.