binnen-ste-buiten

bert zet mensen op navolgbare en directe manier (weer) met hun beide benen op de grond. Hij laat zich daarbij niet leiden door de 'dramaturgie', de buitenkant, het gedragsmatige.

het gaat Bert primair om de inhoud. Hij richt zich op het genereren van vernieuwing van binnenuit: wat mensen vanuit henzelf drijft, bezielt en zin geeft. Hij vindt met hen snel de knelpunten die hen in de weg staan om dit te bereiken.

zijn studie Theologie (1965) leerde Bert systematisch te zoeken naar de zin van het leven. Dit bracht hem in contact met veel geestelijke, ethische en culturele aspecten van mens en maatschappij.

in deze periode legde hij de methodische basis voor zijn gedegen manier om tot de kern van zaken door te dringen. Zijn unieke diagnostische manier van kijken kreeg in die tijd een prominente plaats in zijn werken met mensen. Deze levert mensen bij uitstek betrouwbare en praktische ingangen voor actie in hun begeleiding.

zijn directe betrokkenheid bij vele maatschappelijke acties in de 60er jaren, gevolgd door een sociaal psychologische scholing tot groepstrainer in 1973, internationale professionalisering in humanistische psychologie, brachten hem uiteindelijk naar een langdurige, brede en tevens spraakmakende loopbaan als organisatieadviseur.

zij intensieve eravring in Mime en kinesiologie completeerdeen een professionele basis in bewegingsleer.

richard Griffioen en Bert Terpstra ontwikkelden gedurende 20 jaar samen hun methodische avontuur bij het oproepen en omgaan met commoties i.c. fysieke beroeringen, remmende spanningen en andere complexe gemoedsbewegingen. Op basis van hun jarenlange ervaring ontwierp Bert drie bijzondere commotionele technieken: Brain Balancing, Beeldspraak en Lijfspraak.

deze instrumenten sorteren diepgaande effecten in de coaching van persoonlijke, relationele en/of werk gerichte vragen. Bij de training van mensgerichte professionals (coaches, trainers, managers, (para)medici e.d.) vormen deze bij uitstek een methodische input.