Frekemei Terpstra (1984) ontwapent mensen met een spontaan gevoel voor 'drama en theater'. Naar mensen is zij zorgvuldig: direct en confronterend en tegelijk zacht en spiegelend. Zij heeft een brede kijk op wat er in, met en tussen mensen gebeurt.

eigen-wijze

Met geoefend oog voor het spiegelen van gedrag, beweging en stem van mensen legt zij de vinger op de juiste plek. Ze doet betrokkenen helder uit de doeken wat zij aan hen ziet, hoort en denkt. Daarmee helpt zij hen om uit hun beknelling, verwarring of remming te komen. Met hen zoekt zij naar de eigen, persoonlijke, oorspronkelijke kracht, naar iemands eigen-wijze.

Haar opleiding en gebieden waarop zij zich professioneel beweegt zijn zeer divers. Dit biedt haar veel methodische ingangen voor de begeleiding die zij mensen biedt:
• toneel- en theateropleiding De Kleine Academie (Brussel, Luc de Smet)
• musicalopleiding Willem Nijholt Academie
• coaching tot solo-zangeres
• opleiding tot dramatherapeut (HAN Nijmegen)
• masterclass Commotional Psychology.

Haar brede methodische ervaring en scholing biedt haar een directe, geavanceerde manier van denken, kijken en handelen. Kinderen, jongeren én volwassenen zet zij hiermee letterlijk en figuurlijk in beweging, op het spoor van zichzelf. In 2014 opende zij haar eigen praktijk voor hulp en begeleiding van kinderen en jongeren in Gelderland: www.eigen-wijs-jes.nl

Als kind van gescheiden ouders en gepest op een 'zeer nette' school, voelde zij zich 'apart gezet', ver buiten haar directe omgeving en houdt sedertdien altijd een 'veilige' afstand = vormde de basis voor haar goede professionele afstand. In het theater en op het toneel in Brussel hervond zij haar zelfvertrouwen en plezier in haar leven. Daar legde zij de basis voor haar eigen-wijze. In zingen (solo) ervaart zij haar vrijheid en spiritualiteit. Hierdoor luistert zij secuur naar de stem van een kind, naar het opstandige geluid van een jongere en naar het machteloze huilen van een volwassene.


"Wat voor mijn cliënten geldt, geldt voor mij. Bij mijzelf ging het aanvankelijk helemaal niet van een leien dakje. Maar bij wie eigenlijk wel? De vele zetjes en extra steun die men mij heeft gegeven, maken mij tot wie ik ben en wat ik nu doe: zelfstandig therapeute. Daar ben ik gelukkig mee en gun dat ook de mensen die mijn support zoeken om hen op weg te helpen."