commoties manifesteren zich op kruispunten tussen psychologische, fysiologische, neurologische en historische processen in ons.

krijgt zo’n kruispunt niet de ruimte om zich te ontwikkelen (af te wikkelen), dan blijft de spanning die hieromheen opgesloten zit, letterlijk en figuurlijk in ons lichaam hangen. Dit trekt een leven lang diepe sporen en kan het levenspad van een mens behoorlijk vergallen.

wij richten de aandacht op het in kaart brengen van deze commotionele kruispunten: op zoek naar knopen die de gezonde wisselwerking remmen tussen neurologische, fysiologische, motorische, historische en psychologische processen in en ook tussen mensen.

het in kaart brengen van zo’n kruispunt is te vergelijken met het zoeken naar de losse stukken van een moeilijke puzzel, die vervolgens met een opgelucht gevoel (weer) op hun eigen plaats worden gebracht.

door het invullen van deze puzzel ontstaat er ruimte voor een praktisch begaanbare weg tot herstel van processen in het lichaam die langdurig in spanning gevangen bleven.

het doelgericht opschudden en bevrijden van deze commoties maken opgehoopte energie vrij en versnellen een proces van verlichting van spanning (relief) en een herstel van een vanzelfsprekende, natuurlijke flow (restore) van de oorspronkelijke situatie.